top of page

Onze historiek

Van kleins af aan is Walter opgegroeid in het zelfstandige leven. Zijn ouders hebben verschillende zelfstandige activiteiten uitgebaat.

Na vele jaren als zelfstandig helper te hebben gewerkt werd de zaak op een gegeven moment overgenomen door de 3 gebroeders Peerlings.

 

In 2008, net voor de recessie, werd besloten om de zaak te verkopen.

In 2015 begon de microbe terug om iets op zelfstandige basis te ondernemen en op 1 september 2015 kochten we dit pand. 

 

Het huis had iets nostalgisch wat ons direct een goed gevoel gaf.

Het idee om vakantiewoningen te beginnen kwam door de ligging van dit pand, pal aan de fietsroute en kort aan "de Maas".

Het dak en de ramen waren een paar jaar eerder vervangen en nog in prima staat, maar de binnenkant moest  wel volledig worden vernieuwd.

 

Met een "handige harry" in huis durfde we het project aan te gaan.

We wilden twee 4-persoons vakantiewoningen en één 2-persoonsvakantiewoning en dan was er nog een ruimte over voor een studio.

Electriciteit, gas, water alles moest heraangelegd worden dus vol goede moed begonnen we eraan. Eerst moest de binnenkant volledig worden gestript.

 

De badkamer boven had een lekkage gehad dus moest er een nieuwe betonnen balk worden gestort. Ook de leidingen waren allesbehalve professioneel aangelegd dus werd er besloten om alles open te breken en opnieuw aan te leggen. Gipsplaten werden geplaatst en geverfd, electricititeit en verwarming werd opnieuw aangelegd, badkamers betegeld, keukens gezet en vloeren gelegd.

 

Nu nog een naam vinden voor het vakantiehuis. Die keuze was snel gemaakt. Het huis ligt kort aan de Maas maar ook kort aan de grens met Nederland dus: “ Aan Maas & Grens” werd een feit. Ook moesten er namen komen voor de aparte gîtes. Het pand boven werd “op Swevers” omdat het huis vroeger door de familie Lambrechts werd gebouwd en dit hun bijnaam was. Het pand in het midden (4-persoons) werd “De Bommesaar” daar dit gehucht in Kessenich zo word genoemd.

Dan hebben we straks nog de 2-persoonswoning die we “De Kemies” gaan noemen. Vernoemd naar de douaniers (kemies = douanier).

We wilden de woningen graag in april 2017 openen dus werd beslist om als eerste de twee 4-persoonswoningen gereed te maken en indien er nog tijd over zou zijn de 2-persoons.

 

Nu medio maart 2024 zijn er twee 4-persoonswoningen/ garage en een 2-persoonsstudio. Voor nog een 2-persoons vakantiewoning moet er een overkapping over het terras boven komen, hier zijn we aan begonnen maar de werken liggen  momentel stil i.v.m. de vergunning. Wel is er achter de woning een gloednieuw afdak gemaakt en de tuin die er afschuwelijk uitzag is uitgegraven en helemaal opnieuw aangelegd.

bottom of page